Wednesday, November 5, 2008

Saya budak baru belajar~

Hari ini, berjalan-jalan dekat megamall. Nothing much, just walk around. Ramai juga adik2 keluar hari ini, mungkin cuti kot. Well, adik2 nih daring jugelaa. Hebat dari segi pakaian. I bet sure tertarik la tengok dressing mereka. Yelah.. kalau berkumpulan, camtu laa..So, dah bosan berjalan , dengan gatalnye tangan seluk poket keluarkan RM 6 pergi tengok wayang. Orang tak ramai mase nih. Main ambil je cerita yang ade kat situ.

Tengok la satu cerita nih.. Tengah-tengah tengok..tibe2 rasa bosan yang amat. Cerita die sangat2 slow.Lakonan artis pon hampeh. Tak menarik perhatian betul. Iklan je lebih.. Terbakar 6 ringgit!!Tgk je la. Bagus mesej yang nak disampaikan.. tapi...tetap x best.Kaku gile , esp pelakon pompuan.Ending pon macam ..what?? motif ko nak buat filem??? Mesej x sampai.

Okeh, sambung la ke kelas..pukul 2. Saing dengan kakak2 yang baik2 belaka. Okeh, teruskan kerja. Ade laa kawan nih.. tengah buat kerje die , tiba2 kakak pemerhati nih tegur,... bunyi die camni , lebih kurang laa..
'laaa, x reti nak pilih benang ke???' kenape pakai benang tuh...dah..tukar yang lain, awak nih, tak reti ke??'

fuh.. tibe2 rase nak sound je akak tuh..
akak oi... orang yang datang sini bukan nye handal hebat cam akak yang dah expert. Of course laa x reti, tolonglaa ajarkan.. ni tak, sukehati kau je nak perli2 orang macam tuh. Sungguh membantutkan selera orang yang tengah dalam proses belajar nih.

Terkulat2 la student yang sorang tu cari benang lain yang lebih sesuai dengan kain die. Mungkin kene tetas balik jahitan yang dah dibuat. kesian pula.
As for me, buat aje keje yang dah diberi.Tanye laa kat akak sebelah mane2 yang x faham. tawar hati nak tanye akak observer nih.

If nak ajar orang, ajarla dengan seikhlas hati.walau se'lazer' mane pon mulut tuh,pandai2 la control.orang yang baru belajar nih, selalunye memanglah sangat baru dengan pelajaran yang diberi. Jangan la expect yang weolz nih hebat. Cam saye, pegang mesin pon jarang. stakat tengok je . Bile nak hands on..mmg laa terkial2.
Ape2 pon. .. terima kasih kerana sudi ajar saye dan rakan2 yang lain teknik dalam pelajaran ini.

3 comments:

basir said...

wah gituh kn akak tu pose2 diva dpn ko kn!!! harusla ko snap sekali akak tu!!! haha..motif ckp ko xreti pgg benang..asal ko x laser je blk..ckp "akak klu bng2 ni saya mmg x reri sbb before this saya duk pgg wayar2 je mmnjg"...haha..boleyhh???

TOPAN said...

teh!
hang pe kabaq!? gaga


www.topanmoon.blogspot.com

Jaemy said...

Well, aku kan pose2 humble je slame nih.. Geram mane pon aku kat akak tuh, aku senyum je.. Tunggu laa aku meletopz sok, mau aku snap die habis2an~ hahahaha